top of page

Psí hřiště do třetice

Aktualizováno: 11. 5. 2022

Opět jsem chtěla posunout moji snahu o realizaci psího hřiště v Zelenči. Pan starosta Skřivan mi dříve sliboval novou lokalitu pro jeho vybudování, a tak jsem za ním před blížícím se zasedáním zastupitelstva vyrazila.

K realizaci mi navrhl pozemek parc. č. 61/4, což je prostor olemovaný stromy mezi stezkou a tenisovými kurty a umělkou v areálu SK Zeleneč. Z podkladů ke čtvrtečnímu zastupitelstvu byl zveřejněn mmj.  plánek, ze kterého vyplývá, že pozemek je široký 14 m a délky 150 m, bude nově oplocený a neobsahuje žádné překážky pro psy.  Šla jsem se na pozemek podívat, je sice prořezaný, ale má mezi kmeny stromů šíři max. 7 m, koruny ho ve výšce téměř uzavírají, díky tomu je velmi tmavý, navíc je na exponovaném místě, kde se hlukem budou ovlivňovat jednotlivé skupiny fotbalistů, tenistů nebo bruslařů a oplocení bude umístěno na hraně stezky, což se mi zdá pro provoz na stezce nebezpečné a také ne moc pěkné. V návrhu usnesení se navíc píše, že hlasovat budeme o „ploše pro volný pohyb psů“, rozpočet chybí úplně.

Plocha pro volný pohyb psů je samozřejmě také důležitá, ideálně by měla být vymezena na více místech v katastru obce, tato místa by měla být vyjmenována ve vyhlášce, nejlépe zakreslena v jednoduché mapce, viditelně označena, příp. některá oplocena. O psím hřišti jsem měla zcela jiné představy, ale nejsem „pejskař“, jak mi bylo včera na schůzce starosty a několika zastupitelů vytýkáno.

Psí vyžití bude projednávat zelenečské zastupitelstvo ve čtvrtek 3.3.2022

Článek s naším návrhem na psí hřiště najdete ZDE

Petra Moravečková

6 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page