top of page

Sousedé pro Zeleneč oslavili sousedský den spolu s lidmi ze Zelenče

V pondělí 30. května jsme v Bistru v Zahradě uspořádali přátelské setkání a popovídání s občany. Připomněli jsme si tak mezinárodní den sousedů, který připadá právě na tento den.


Na úvod jsme asi 80 přítomným Zelenečákům představili kandidáty pro podzimní volby a poděkovali za podporu při sběru podpisů pod listinu umožňující účast ve volbách. Již máme sesbíráno více než 250 podpisů, což nám dává jistotu účasti ve volbách. Sbírat však budeme i nadále, neboť to považujeme za dobrý způsob, jak se potkávat s lidmi a povídat si s nimi o Zelenči.


Po přivítání jsme se rozešli k debatám po skupinkách. Často tu šlo o hodně živou diskusi. Padaly nejrůznější podněty, co a jak by bylo dobré v Zelenči udělat. Určitě jsme si odtud odnesli spoustu zajímavých nápadů. Součástí setkání bylo i opékání buřtů a v závěru i zpívání s kytarou.


Děkujeme všem za účast a těšíme se na další formální i neformální setkání.





P. S. Koho jsme představili? Jedenáctku našich kandidátů z necelé poloviny tvoří lidé, kteří se o přízeň voličů ucházeli už před čtyřmi lety. Mezi nimi jsou i tři naši zastupitelé - Petra Moravečková, Hana Urbánková a Ladislav Mrklas. A dále jsou to Michal Červencl a Martin Šafránek.


Další jména na naší kandidátce jsou nová, mnohá z nich ale rozhodně nejsou neznámá. Jde o lidi, kteří jsou už dlouho aktivní ve spolkovém a společenském životě v obci. Líba Ešnerová organizuje společenský život zelenečských seniorů. Andrea Podlipská trénuje úspěšné zelenečské inline bruslaře. Pavel Fajt je členem dopravního výboru. Vítek Šikýř trénuje zelenečské fotbalové naděje. Petr Flaška je aktivním vystupujícím na zastupitelstvech. Radek Lanč je odborníkem na vodohospodářství a životní prostředí.



Náš čtvrtý zastupitel, Ondřej Kopa, se rozhodl jít vlastní cestou. Přejeme mu hodně zdaru.


180 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page