top of page

Finanční podpora spolkům a sportu – nově, cíleně a průhledně!

Na základě nově schválených pravidel, která nedávno navrhla a prosadila naše zastupitelka Petra Moravečková (více zde), proběhlo na červencovém zasedání zastupitelstva první rozdělení finanční podpory spolkům a sportovním klubům.


Finanční podporu dostane celkem devět subjektů a neformálních, ale dlouhodobě aktivních, skupin. Všechny si to zaslouží, protože jejich aktivity jsou promyšlené a prospěšné. Některé již mají svou tradici, jiné si ji jistě vybudují. Na rozdělení finanční podpory se vedle zastupitelstva hodně podílely dva nově zřízené výbory – výbor pro školství, kulturu a sport a výbor pro strategické plánování a územní rozvoj, které důkladně prošly a zhodnotily všechny podané žádosti.

Máme velikou radost, že i přes koronavirové zpoždění již letos proběhlo rozdělování tak, jak by probíhat mělo. Tedy cíleně, na přesné účely a průhledně. Neboli veřejně a kontrolovatelně. A tak by to mělo být se vším.

Kontrolu čerpání poskytnutých finančních prostředků bude provádět finanční výbor. Celý proces si zopakujeme poměrně brzy, neboť dle nastavených pravidel je nutné podat žádosti na další rok nejpozději do konce října roku letošního.

SubjektVýše schválené finanční dotaceSK Zeleneč450 000 KčKlub seniorů84 000 KčMyslivecké sdružení50 000 KčSpolek rodičů ZŠ a MŠ34 000 KčSK OCR Čelákovice z.s.15 000 KčKSBM Modřany oddíl rychlobruslení10 000 KčFit studio D, z.s.15 000 KčHobbýk s.r.o.33 400 KčV Zelenči jsme doma, z.s.20 000 Kč

Ladislav Mrklas

1 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page