top of page

Dopravní studie podruhé



Kdo z nás si nikdy nepostěžoval na dopravní situaci v Zelenči ? Někomu vadí rychlost aut, jinému chybějící chodník tam či onde nebo třeba přetížená křižovatka s nebezpečnými přechody u Lele. Někdo by rád stojany na kola a jiný lepší propojení chodníků. Stížnost občanů na nebezpečné přecházení ulice Čsl. armády pod železniční zastávkou zazněla i na zasedání zastupitelstva.


Určitě bychom ve výčtu mohli pokračovat. Komplikovaných míst máme v Zelenči opravdu hodně, a to ještě nemluvíme o kvalitě povrchu místních komunikací.


Dopravní výbor se naposledy sešel v dubnu loňského roku. Usnesl se, že navrhne zpracování komplexní dopravní studie. Protože to pak neudělal, přišli jsme už před rokem na zastupitelstvo s tímto návrhem my. Neprošel s odůvodněním, že ho musí předložit celý výbor pro dopravu.


Výbor se ale od té doby nesešel. Proto jsme se rozhodli téma dopravní studie znovu otevřít a navrhnout na program příštího zasedání zastupitelstva obce, které se bude konat v úterý 28. 6. A jsme rádi, že tento bod pan starosta nakonec sám zařadil.


Jsme přesvědčeni, že komplexní dopravní studie přinese zhodnocení stávajícího stavu, návrhy řešení a možnosti změn v individuální i v hromadné dopravě, návrhy úprav dopravního značení nebo pasport komunikační sítě.


Pavel Fajt, člen výboru pro dopravu za Sousedy pro Zeleneč

 

Náš návrh si můžete přečíst zde:


Dopravni_studie_body_na_zasedani
.pdf
Download PDF • 624KB





93 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page